Női füzet

Megrendelem

Női füzet

Egy kényes és elhallgatott téma

A Mazdaznan Élettudomány egyenrangúként kezeli a két nemet. De a Nők kezébe mégis nagyobb felelősséget helyez, s tanítása szerint egy társadalom nem emelkedhet magasabbra, mint amely szinten Női tagjai állnak. Az egyenjogúság természetesen messze nincs megvalósulva, a férfi társadalom elnyomja a nőket ma és most, a jog csak elkendőzi a valóságot.

Amíg az otthoni munka fizetetlen marad, mint ingyen cselédmunka, a gyereknevelésért csak pelenkapénzt kapnak a nők, és ugyanazért a munkáért kevesebb fizetést a munkahelyeken ( ha egyáltalán alkalmazzák őket, mint gyerekes anyák) – senki ne beszéljen egyenjogúságról. A politikusok felének nőknek kellene lenniük, ezt a Mazdaznan is tanítja. A Mazdaznan sok mindenben megelőzte korát, sok mindenben pedig a századfordulós szinten áll, de a női nem felemelkedésének hangsúlyozásában forradalmi mai szemmel is. A nők szerető szíve elbírja a sokszoros munkát, s míg a férfiak háborúznak, a nők építenek, szülnek, szenvednek és igát húznak. És most ezennel elnézést kérek azoktól a férfiaktól, akiknek nagy F-fel kell írni a nevét, mert valóban férfiak, mert ők is léteznek, csak számban elég kevesen vannak. Akinek ne inge, ne vegye magára.

A mai kor nem kedvez a lányoknak, nőknek: a fogyasztói társadalom hajszája és az azonos magas teljesítmény elvárása a munkahelyeken és az iskolákban nehézzé teszi a Nőiség pozitív megélését, hiszen a női élet természeténél fogva hullámzó, fizikai és mentális értelemben egyaránt. A mai kor a férfias versengő teljesítménykényszer igájában nyög, a „gyengeséget” elítéli minden szinten. Pedig számos női érték hiányzik: a türelem (várandósság), a kivárás, a beletörődés (szülés), odafigyelés, empátia, stb...és hosszan lehetne folytatni a sort. A füzetben leírt holdfázisokat véleményem szerint ne vegyük túl komolyan, minden nő egy
univerzum saját belső Nappal, Holddal. Belső törvényeink szerint is lehet újholdunk, teliholdunk. Persze jó, ha ez a személyes holdfázis megegyezik az Univerzuméval, de nem baj, ha nem – és ne görcsöljünk rá, ha nem egyezik.

A Mazdaznan szabadon beszél a menszeszröl, a szülésről, gyermekágyról, nem szégyell semmit, ami a női léthez szervesen hozzátartozik. A női szervezet sokkal nagyobb mértékben kötődik a Természethez, mint a férfi. Ez adja a női lét nehézségét, egyben erejét is: 
Termékenységének erejét.

A menszesz teszi lehetővé a szülést, de életünk termővé tételét is mindennapjainkban. A Nő önmagát is megszüli minden hónapban, így növekszik a Bölcsességben és a Tapasztalásban, míg végül a menopauzával Önmaga lesz a bölcs Tapasztalás, a Nagymama, akik valójában szellemi vezetők. Ha Nagymamák lennének a
Politikusok, hamar megvalósulna a Világbéke.

Minden kedves nőtársamnak kívánom, hogy tudatosan és méltósággal élje meg Nőiségét, melyben Lehetőséget és Ajándékot lásson(és ne nyűgöt és szenvedést).

Megvásárolom
Megrendelem
Megrendelem
Megrendelem
Megrendelem
Megrendelem

Megrendelő űrlap

Az adataim

Számlázási adatok

Google reCaptcha által védett űrlap (adatvédelem, ászf)